Modern telefoneren
   Onafhankelijk telefoneren
   Persoonsalarmering
   Betrouwbaar telefoneren
   Compleet telefoneren
   - Telefoongidsvermelding
   - Belgegevens online
   - Driegesprek
   - Eenmalig Anoniem bellen
   - Permanent Anoniem bellen
   - Wisselgesprek
   - Anonieme Beller Blokkeren
   - Laatste oproep terugbellen
   - Toets bij bezet
   - Nummerherkenning
   - Nummerweergave
   - Nummerblokkering
   - Doorschakelen
   - Bellimieten
   - Voicemail
   Meteen telefoneren
   Veel gestelde vragen

 

Veel gestelde vragen 

1. Wat heb ik nodig om met Optibel te kunnen bellen?

Om te kunnen bellen met Optibel heeft u een breedband internetverbinding via ADSL, Kabel of Glasvezel nodig. Het is niet belangrijk via welke Internet Provider u deze breedbandverbinding heeft.

Om uw telefoon aan te sluiten krijgt u de zogenaamde Optibel-adapter in bruikleen. Deze adapter sluit u aan op een nog vrije ethernetpoort van uw breedbandmodem. Mocht u niet over een vrije ethernetpoort beschikken, dan kunt u bij InterNLnet tegen zeer scherpe prijzen een additionele switch bestellen. Deze sluit u dan aan op uw modem waardoor u de vrije ethernetpoort verkrijgt om de Optibel-adapter op aan te sluiten.

Uw telefoon dient een zogenaamd “toon” model met toetsen te zijn. Geen “puls”-model. De telefoons van de laatste jaren zijn bijna allemaal “toon” modellen met toetsen. 

2. Ik heb aanbiedingen gezien die gratis bellen beloven. Kan dat ook?
Nee, dat is niet mogelijk. Veel aanbieders bieden echter gebundelde abonnementen aan van ADSL en telefonie. Daarbij zitten de abonnementskosten voor telefonie in het abonnementsbedrag verwerkt. U betaalt dan echter nog gewoon voor de telefoontikken. Omdat dit niet separaat wordt vermeld, bedient men zich in deze constructies nog wel eens van de kwalificatie “gratis bellen”.

3. Hoe zit het met de belkwaliteit van Optibel?
Bellen en gebeld worden werkt met Optibel niet anders dan u gewend bent.

De kwaliteit van Optibel is zeer grondig getest en gebaseerd op een zeer hoogwaardig VoIP-platform. U zult de kwaliteit dan ook niet anders ervaren dan u bij uw huidige KPN-abonnement gewend bent.

Voor alle duidelijkheid: om te bellen of gebeld te worden met Optibel hoeft uw pc niet aan te staan!

Maar tegelijkertijd internetten en bellen met Optibel is natuurlijk wél mogelijk! Hier merkt u normaal gesproken niets van. Alleen als u zeer grote bestanden importeert en ook telefoneert, kunt u merken dat het downloadproces wat meer tijd in beslag neemt dan normaal.

4. Kan ik mijn huidige telefoonnummer houden?
Ja, in de meeste gevallen kunt u uw huidige telefoonnummer behouden. Als u uw nummer meeneemt naar Optibel en u heeft een ADSL breedbandverbinding dan moet u zich realiseren dat u uw ADSL abonnement loskoppelt van uw telefonieabonnement. Dit loskoppelen wordt de zogenaamde non-linesharing situatie genoemd. KPN staat dit echter niet toe. Als u dus over KPN ADSL beschikt dan kunt u niet zomaar uw huidige nummer behouden. U dient dan uw ADSL abonnement eerst te verhuizen naar een ander netwerk. Dit kan bijvoorbeeld het BBned netwerk zijn dat InterNLnet gebruikt. Dit moet natuurlijk wel beschikbaar zijn op uw locatie. Dan is nummerbehoud wel mogelijk. Loop eens door de Optibelwijzer om te zien wat de overstap naar Optibel voor u betekent.

5. Kan ik mijn huidige telefonie-abonnement nu opzeggen?

Als u besluit uw huidige nummer naar Optibel te porteren dan kunt u nadat de nummerportering is afgerond het contract met uw huidige telecomprovider opzeggen. Als u nu een traditioneel (Belbudget, Belbasis e.d.) abonnement heeft bij KPN dan wordt dat abonnement automatisch beëindigd, zodra uw huidige nummer geporteerd is naar Optibel.  U hoeft daarvoor zelf niets te regelen.

6. Kan ik mijn huidige telefoontoestel behouden?
Ja. Als u beschikt over een analoge toets telefoon, dit heeft veruit de meerderheid van de eindgebruikers, dan kunt u deze gewoon behouden. U hoeft dan niet te investeren in nieuwe apparatuur. Als u over een ISDN-telefoon beschikt kunt u helaas hier geen gebruik van maken. U dient dan een nieuwe analoog toestel aan te schaffen. Om van Optibel gebruik te kunnen maken krijgt u de Optibel-adapter in bruikleen. Daar kunt u uw huidige telefoon op aansluiten.

7. Moet ik bij Optibel ook verplicht Internet (ADSL of kabel) afnemen?
Nee. Optibel is een losse Telefoniedienst die u kunt afnemen als u beschikt over een ADSL, kabel- of glasvezelbreedband-abonnement. Bij welke provider is niet van belang.

8. Komt mijn nieuwe nummer ook in het telefoonboek?
Ieder telefoonnummer dat u naar InterNLnet overzet of van InterNLnet krijgt, kunt u laten vermelden in de (KPN Telecom) telefoongids en/of bij inlichtingen (0900-8008). Nieuwe nummers kunnen eveneens worden gebruikt voor vermelding in andere gidsen, bijvoorbeeld de Gouden Gids.

Deze vermeldingen zijn mogelijk:

- gidsen (KPN Gids en andere gidsen)
- inlichtingen (0900-8008/118) en Direct Marketing door externe partijen
- geheim nummer.

9. Hoeveel bedragen de eenmalige kosten van belmodem en installatie?
Er worden geen kosten berekend voor de hardware. U krijgt van Optibel de adapter in bruikleen. Het enige wat we u in rekening brengen is de borg van € 29,95 voor de adapter. Dit bedrag krijgt u terug als uw abonnement wordt beëindigd.

Een monteur bieden we u niet eens aan. Optibel in gebruik nemen is een kwestie van Connect & Call: klikken en kletsen, in goed Nederlands. Daar komt dus geen ingewikkelde apparatuur of kostbare monteur aan te pas. U plugt de stekker gewoon in de adapter en na 15 seconden kunt u bellen.

De installatie van Optibel is kinderlijk eenvoudig. Kijk maar eens naar het instructiefilmpje. Dan begrijpt u meteen wat we bedoelen.

10. Zijn er nog extra kosten verborgen in de kleine lettertjes?
Optibel is betrouwbaar. We streven naar maximale transparantie op alle gebieden en met name op het gebied van kosten. Nare addertjes onder het gras zult u dus niet tegenkomen. Net zo min als vervelende kleine lettertjes die later een torenhoge rekening moeten verklaren. Wat u wel zult ontdekken is een vast (flat-fee), laag maandtarief. En een betrouwbare, professionele dienstverlener met een servicedesk die u snel en efficiënt van dienst is. Kijk voor een volledig overzicht van de kosten onder Tarieven.

11. Wat is er allemaal mogelijk met Optibel?
Optibel biedt u een zeer volwaardig en compleet dienstenpakket. Optibel is als telefoondienst gelijkwaardig aan KPN. Een kort overzicht van de mogelijkheden:

U kunt zonder beperking met alle bestemmingen bellen die u wenst.
U kunt gebruik maken van alle betaalde nummers; als u dit niet wenst kunt u deze blokkeren
U kunt probleemloos gebruik maken van 112
U kunt uw huidige nummer behouden of een nieuw geografisch nummer aanvragen
U krijgt als Optibel klant toegang tot MijnOptibel: daar kunt u altijd realtime uw belgegevens inzien, uw facturen raadplegen en uw online services beheren
U krijgt de beschikking over een volledig pakket aanvullende diensten op uw telefoonabonnement:

  - Nummerweergave
- Nummerweergave met naamweergave
- Nummerherkenning
- Anoniem bellen eenmalig
- Anoniem bellen permanent
- Driegesprek
- Wisselgesprek
- Nummerblokkering
- Anonieme beller blokkeren
- Terugbeltoets
- Toets bij bezet
- Weigeren geblokkeerde nummers

Klik in de linkernavigatie op Compleet telefoneren. Daar vindt u uitgebreide informatie over deze features.

12. Wat zijn de beperkingen van bellen met Optibel?
Geen. Optibel heeft niet de beperkingen die veel andere Internet Telefoniediensten nog wel kennen. Optibel is ontwikkeld als een volwaardig alternatief voor de bestaande KPN-telefoniedienst.

13. Hoe gaat na mijn aanvraag de oplevering van Optibel in zijn werk?
Nadat u via Optibel.nl uw aanvraag heeft ingediend, zal InterNLnet uw aanvraag volledig automatisch verwerken. Binnen 2-3 werkdagen ontvangt u de Optibel-adapter met opstartinformatie thuis.

Uw Optibel-abonnement wordt in eerste instantie met een nieuw, tijdelijk telefoonnummer opgeleverd. Als u dit heeft aangesloten, kunt u via MijnOptibel de portering van uw huidige telefoonnummer in werking zetten. Als dit is afgerond ( na ongeveer 5 werkdagen) is uw Optibel abonnement volledig actief. Uw contractuele relatie met KPN is dan ook definitief beëindigd.


14. Kan ik ook faxen versturen en ontvangen met Optibel?

Faxen zal in de regel geen problemen opleveren. Echter; van met name oudere fax apparaten kan correcte werking niet gegarandeerd worden. Als u problemen ondervindt bij het faxen raden wij aan de datasnelheid van uw fax terug te brengen tot 9600 baud of lager.