Modern telefoneren
   Onafhankelijk telefoneren
   Persoonsalarmering
   Betrouwbaar telefoneren
   Compleet telefoneren
   - Telefoongidsvermelding
   - Belgegevens online
   - Driegesprek
   - Eenmalig Anoniem bellen
   - Permanent Anoniem bellen
   - Wisselgesprek
   - Anonieme Beller Blokkeren
   - Laatste oproep terugbellen
   - Toets bij bezet
   - Nummerherkenning
   - Nummerweergave
   - Nummerblokkering
   - Doorschakelen
   - Bellimieten
   - Voicemail
   Meteen telefoneren
   Veel gestelde vragen

 

Bellimieten, om u te beschermen!

Om u een helder kostenoverzicht te bieden en om u te beschermen tegen misbruik van Optibel zijn er limieten ingesteld voor het bellen naar betaalde service-, internationale- en mobiele nummers. Zo komt u nooit meer voor verrassende rekeningen te staan. Voor een telefoonnummer is een standaardlimiet ingesteld van € 50,- per maand. U kunt contact opnemen met de InterNLnet servicedesk (024- 7070707) om uw bellimiet te verlagen of verhogen.

Bij het bereiken van de bellimiet blokkeren wij voor u het bellen naar betaalde service-, internationale- en mobiele nummers. Gebeld worden en bellen naar vaste nummers binnen Nederland blijft uiteraard gewoon mogelijk. Ook blijft het mogelijk om met gratis servicenummers en 112 te bellen. De blokkade wordt bij ingang van de volgende kalendermaand automatisch opgeheven.

Lopende gesprekken worden bij het overschrijden van de bellimiet niet verbroken. Het bedrag op uw factuur voor betaalde nummers is daarom altijd hoger dan het bedrag van de ingestelde bellimiet.