Kostenbesparing & Innovatie

Topic: Kostenbesparing & Innovatie

Kostenbesparende ICT-innovaties voor gemeente én burgers

Snel documenten aanvragen, live video streaming, complexe koppelingen met landelijke databases, virtualisatie van servers en slim domeinbeheer. Een paar van de ICT-uitdagingen waarvoor Gemeente Nijmegen al sinds 2002 samenwerkt met InterNLnet. Resultaatgerichte en kostenbesparende ICT-innovaties voor gemeente én burgers.

Marc van Kollenburg en Job Schattenberg, webmasters bij de gemeente: "We kunnen blindvaren op de expertise van InterNLnet. Ze zijn flexibel, zeer deskundig en altijd bereid verder te kijken dan wat er in een handleiding staat. En dat met uitstekende resultaten!"

Topic: Kostenbesparing & Innovatie

Dichter bij de burger

Gemeente Nijmegen bedenkt proactief hoe zij het contact met de burger kan verbeteren. InterNLnet zorgt vervolgens voor de zo efficiënt mogelijke realisatie.

Van Kollenburg: Het belangrijkste voor ons is dat de burger er beter van wordt. We verbeteren onze diensten voortdurend en InterNLnet helpt ons daarbij. Zo komt er bijvoorbeeld een nieuwe digitale balie waar mensen onder meer hun paspoort, rijbewijs en vergunningen kunnen aanvragen. Voor de burger sneller en voor ons kostenefficiënter! InterNLnet monitort de beschikbaarheid van de huidige applicatie en onderneemt alle nodige acties hieromheen. Op het gebied van innovatie ontwikkelde InterNLnet voor ons een oplossing die live streaming van webcams mogelijk maakt. De bouw van de nieuwe Waalbrug was daardoor voor iedereen te volgen.

Het resultaat: heel veel positieve feedback. Van mensen uit de omgeving tot in het buitenland."

Schattenberg: "InterNLnet regelt ook live streaming in onze trouwzaal. Een bruidspaar kan verre familie en vrienden live mee laten genieten via internet. We krijgen veel enthousiaste reacties op deze extra service!"

Virtualiseren = besparen

Nijmegen.nl is de bekendste, maar InterNLnet host nog tientallen andere domeinnamen en websites voor de gemeente. De focus ligt hierbij op efficiency, de aanpak sluit aan op de bezuinigingstrend.

Van Kollenburg: "We willen graag zelf onze domeinnamen kunnen beheren. Samen met InterNLnet onderzoeken we hoe we zo efficiënt en verantwoord mogelijk kunnen omgaan met alle diensten.”

Topic: Kostenbesparing & Innovatie

Schattenberg: "InterNLnet is onze servers aan het virtualiseren, waardoor verschillende systemen – in plaats van op meerdere fysieke servers – op een virtuele server gaan draaien. Gevolg: een flinke kostenbesparing, meer flexibiliteit en efficiënter beheer en onderhoud. Ook kunnen we zorgvuldiger met onze resources – mensen, ruimte, energie – omgaan. Wat weer past bij onze missie om maatschappelijk verantwoord te ondernemen."

Puur maatwerk

De vragen van de gemeente zijn meestal niet standaard. InterNLnet denkt graag mee en biedt oplossingen op maat.

Van Kollenburg: "Sinds 2002 werken we al plezierig samen. Met korte lijnen, dus we kunnen snel schakelen. Ze komen altijd met slimme specifieke oplossingen. Techneuten zijn vaak deskundig op een beperkt eigen gebiedje. Dat geldt niet voor InterNLnet, daar zijn ze altijd bereid breed mee te denken vanuit onze doelstellingen."

Scroll voor meer
Gemeente Nijmegen maakt gebruik van:

Domeinregistratie van InterNLnet

Een zakelijke domeinnaam is het begin van uw bedrijf op internet. Registreer uw bedrijfsnaam vandaag nog en start met ondernemen!

  • Keuze uit meer dan 25 extensies zoals .nl en .com
  • Snel en eenvoudig online registreren
  • Geen registratiekosten
  • Gratis verhuisservice
Maak nu kennis
Scroll voor meer
Gemeente Nijmegen maakt gebruik van:

Virtual Dedicated Hosting van InterNLnet

Voor websites met applicaties die vragen om maximale performance en beveiliging.

  • Eigen virtuele server inclusief besturingssysteem
  • Volledig beheerd: 24/7 monitoring en dagelijkse security updates
  • Hoge beschikbaarheid door redundant netwerk storage
  • Standaard inclusief Plesk Unlimited controlepaneel
  • Veel flexibiliteit aangaande maatwerk oplossingen
Maak nu kennis
Scroll voor meer

Over InterNLnet

Bij InterNLnet werken we vanuit een passie voor technologie en innovatie. We luisteren naar onze klanten. En als standaard een keer niet past, maken we het graag op maat.

Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Ondernemers laten ondernemen, dat is waar het ons om gaat.

Neem contact met ons op voor advies op maat:

024 - 707 05 00

Email ons