Weet u zeker dat uw data veilig is?

Voorkom onnodige  kosten en imagoschade als gevolg van cyber crime

De Security monitor van InterNLnet geeft u inzicht in kwetsbaarheden in uw netwerk en adviezen om dit te verhelpen. Periodieke rapportages laten u tevens de ontwikkeling van de veiligheid van uw netwerk zien.

1
Inzicht in kwetsbaarheden in uw netwerk

Via real-time meldingen stellen wij u op de hoogte van gevonden kwetsbaarheden. U ontvangt periodieke rapportages over het aantal en het type kwetsbaarheden.

2
Advies om gevonden kwetsbaarheden te verhelpen

U krijgt toegang tot uw online self-help portal, uitleg over wat de kwetsbaarheid inhoudt en hoe deze verholpen kan worden.

3
Support vanuit deskundige helpdesk

We geven deskundige ticket support op inhoudelijke vragen en support op de beschikbaarheid van de applicatie. De support zal worden verleend door de Hosting & Cloud specialisten van InterNLnet

Instap
€ 25,-/mnd

Monitor een IP-adres

 • 1 IP adres
 • Ticket support 8×5
 • Application support 8×5
 • Self-help portal
 • Klik hier voor meer informatie

Bestellen

Standaard
€ 50,-/mnd

Monitor uw netwerk

 • 1 IP block
 • Ticket support 8×5
 • Application support 8×7
 • Maandelijkse rapportage
 • Self-help portal
 • Klik hier voor meer informatie

bestellen

Extra
€ 100,-/mnd

Monitor uw netwerken

 • Meerdere IP adressen/ranges
 • Ticket support 8×5
 • Application support 8×7
 • Maandelijke rapportage
 • Self-help portal
 • Klik hier voor meer informatie

Bestellen

Wat is netwerkmisbruik (abuse)?

In de meeste gevallen vindt netwerkmisbruik plaats zonder medeweten van de eigenaar van het netwerk. Kwaadwillenden gebruiken een zwakte in de beveiging van het netwerk of individuele computers om verder door te breken in uw netwerk of om via uw netwerk weer andere netwerken aan te vallen. In dat geval lijkt het misbruik dus van uw netwerk/ip-range af te komen. Zo kunnen (D)Dos aanvallen, spam, virusinfecties en andere narigheid dus vanaf uw netwerk geinitieerd worden en dat is een sterke aanwijzing dat er problemen is met de beveiliging van uw netwerk.

Van welk type misbruik krijg ik waarschuwingen?

Wij verzamelen klachten over de ip-adressen die binnen ons bereik vallen van een groot aantal betrouwbare bronnen. Dit zijn bijvoorbeeld meldingen van diverse blacklists en organistaties die het internet scannen op publiek bereikbare kwetsbare diensten. Ook is te zien of computers in uw netwerk deel uit maken van een botnet en welke virus besmettingen daarvoor gezorgd hebben. Regelmatig worden er nieuwe kwetsbaarheden gevonden en op dat moment actualiseren wij ook de rapportages.Wij zijn de enige instantie die kan zien aan welke klant een bepaald ip-adres gekoppeld is en we kunnen u dus persoonlijk op de hoogte stellen van de kwetsbaarheden en u oplossingen aandragen voor het gevonden probleem.

Wat is de beste oplossing voor mijn bedrijf?

Dat is afhankelijk van het aantal publieke ip-adressen dat u in gebruik heeft. Als al het verkeer via een enkel publiek ip-adres naar buiten gaat is het voldoende om dat ene ip-adres te beschermen met een instap pakket. Als u meerdere ip-adressen of meerdere ranges wilt monitoren kunt u het standaard of extra abonnement kiezen. U kunt dan ook kiezen voor een maandelijkse rapportage zodat u zicht heeft op de vorderingen van uw beveiligingsmaatregelen. Als u nog meer controle wilt en u uw eigen berichten intern wilt doorsturen en volledig wilt kunnen voorzien van uw eigen branding etc. kunt u kiezen voor de hosted oplossing of in overleg de on-site versie.

Waarom zou ik netwerkmisbruik tegengaan ?

Misbruik vanaf uw netwerk is vaak een teken dat er iets mis is met de beveiliging. Dit kan betekenen dat derden toegang hebben of kunnen krijgen tot bedrijfsgegevens met alle gevolgen van dien. Ook als men niet direct verder kan inbreken, kan men soms via uw netwerk of de individuele computers bijvoorbeeld DoS aanvallen uitvoeren of spam verzenden. Dat kan tot gevolg hebben dat uw internet verbinding onbruikbaar of traag wordt door de grote hoeveelheid oneigenlijk verkeer of dat uw ip-adressen op blacklists terecht komen en uw reguliere mail bijvoorbeeld ook niet meer geaccepteerd zal worden door andere mailservers omdat er spam van hetzelfde ip-adres is verzonden.