Weet je zeker dat jouw data veilig is?

Voorkom onnodige  kosten en imagoschade als gevolg van cyber crime

De Security monitor van InterNLnet geeft je inzicht in kwetsbaarheden in jouw netwerk en adviezen om dit te verhelpen. Periodieke rapportages laten je tevens de ontwikkeling van de veiligheid van jouw netwerk zien.

1
Inzicht in kwetsbaarheden in je netwerk

Via real-time meldingen stellen wij je op de hoogte van gevonden kwetsbaarheden. Je ontvangt periodieke rapportages over het aantal en het type kwetsbaarheden.

2
Advies om gevonden kwetsbaarheden te verhelpen

Je krijgt toegang tot jouw online self-help portal, uitleg over wat de kwetsbaarheid inhoudt en hoe deze verholpen kan worden.

3
Support vanuit deskundige helpdesk

We geven deskundige ticket support op inhoudelijke vragen en support op de beschikbaarheid van de applicatie. De support zal worden verleend door de Hosting & Cloud specialisten van InterNLnet

Instap
€ 25,-/mnd

Monitor een IP-adres

 • 1 IP adres
 • Ticket support 8×5
 • Application support 8×5
 • Self-help portal
 • Klik hier voor meer informatie

Bestellen

Standaard
€ 50,-/mnd

Monitor jouw netwerk

 • 1 IP block
 • Ticket support 8×5
 • Application support 8×7
 • Maandelijkse rapportage
 • Self-help portal
 • Klik hier voor meer informatie

bestellen

Extra
€ 100,-/mnd

Monitor jouw netwerken

 • Meerdere IP adressen/ranges
 • Ticket support 8×5
 • Application support 8×7
 • Maandelijke rapportage
 • Self-help portal
 • Klik hier voor meer informatie

Bestellen

Wat is netwerkmisbruik (abuse)?

In de meeste gevallen vindt netwerkmisbruik plaats zonder medeweten van de eigenaar van het netwerk. Kwaadwillenden gebruiken een zwakte in de beveiging van het netwerk of individuele computers om verder door te breken in jouw netwerk of om via jouw netwerk weer andere netwerken aan te vallen. In dat geval lijkt het misbruik dus van jouw netwerk/ip-range af te komen. Zo kunnen (D)Dos aanvallen, spam, virusinfecties en andere narigheid vanaf jouw netwerk geïnitieerd worden en dat is een sterke aanwijzing dat er problemen zijn met de beveiliging van uw netwerk.

Van welk type misbruik krijg ik waarschuwingen?

Wij verzamelen klachten over de ip-adressen die binnen ons bereik vallen van een groot aantal betrouwbare bronnen. Dit zijn bijvoorbeeld meldingen van diverse blacklists en organistaties die het internet scannen op publiek bereikbare kwetsbare diensten. Ook is te zien of computers in jouw netwerk deel uit maken van een botnet en welke virus besmettingen daarvoor gezorgd hebben. Regelmatig worden er nieuwe kwetsbaarheden gevonden en op dat moment actualiseren wij ook de rapportages. Wij zijn de enige instantie die kan zien aan welke klant een bepaald ip-adres gekoppeld is. Hierdoor kunnen wij jou persoonlijk op de hoogte stellen van de kwetsbaarheden en jou oplossingen aandragen voor het gevonden probleem.

Wat is de beste oplossing voor mijn bedrijf?

Dat is afhankelijk van het aantal publieke ip-adressen dat jij in gebruik hebt. Als al het verkeer via een enkel publiek ip-adres naar buiten gaat is het voldoende om dat ene ip-adres te beschermen met een instap pakket. Als jij meerdere ip-adressen of meerdere ranges wilt monitoren kun je het standaard of extra abonnement kiezen. Je kunt dan ook kiezen voor een maandelijkse rapportage, zodat je zicht hebt op de vorderingen van jouw beveiligingsmaatregelen. Als je nog meer controle wil en jij jouw eigen berichten intern wilt doorsturen en volledig wilt kunnen voorzien van jouw eigen branding etc. kan je kiezen voor de hosted oplossing of in overleg de on-site versie.

Waarom zou ik netwerkmisbruik tegengaan ?

Misbruik vanaf jouw netwerk is vaak een teken dat er iets mis is met de beveiliging. Dit kan betekenen dat derden toegang hebben of kunnen krijgen tot bedrijfsgegevens met alle gevolgen van dien. Ook als men niet direct verder kan inbreken, kan men soms via jouw netwerk of de individuele computers bijvoorbeeld DoS aanvallen uitvoeren of spam verzenden. Dat kan tot gevolg hebben dat jouw internet verbinding onbruikbaar of traag wordt door de grote hoeveelheid oneigenlijk verkeer of dat jouw ip-adressen op blacklists terecht komen en jouw reguliere mail bijvoorbeeld ook niet meer geaccepteerd zal worden door andere mailservers, omdat er spam van hetzelfde ip-adres is verzonden.